یادداشت

یادداشتی از محمد مرادی

تمایلات جنسی در سقراط محمد مرادی قصد دارم در این‌جا به تمایلات جنسی سقراط بپردازم؛ اما پیش از آن باید روشن کنم که این‌ موضوع، موضوعی فلسفی است یا خیر؟ ابتدا زندگی و شخصیت سقراط به‌ مثابه خود فلسفه است. در مورد دوم هر فیلسوف ناگزیر از این است که …

بیشتر بخوانید »

معرفی مجموعه‌داستان «تارک دنیا مورد نیاز است»

در جستجوی راهی برای نزدیکی به تارک دنیاها؛ معرفی مجموعه‌داستان «تارک دنیا مورد نیاز است» سروش علی‌نژاد   «یکی دو ساعتی جسد را روی صندلی بالکن نشاندند، انگار که داشت چرت بعد از ناهارش را می‌زد. اما بعد لول پیشنهاد داد که او را بیاورند داخل؛ شاید کسی او را …

بیشتر بخوانید »

واکاوی رساله‌ی آپولوژی افلاطون – محمد مرادی

رساله آپولوژی اثر افلاطون در این رساله افلاطون به تشریح دادرسی دفاعی و محاکمه سقراط می‌پردازد نکته مهم این واقعه تاریخی این است که دموکراسی در آغاز کار خود شریف‌ترین خردمندترین و بزرگ‌ترین شهروند خود را قربانی می‌کند. قربانی که بعد از گذشت دو هزار پانصد سال لکه ننگی است …

بیشتر بخوانید »

ورود مسیح به بروکسل؛ یادداشتی از مهلا اکبری

جیمز اِنسُر (۱۸۶۰-۱۹۴۹) نقاش و چاپگر بلژیکی، از هنرمندان پیشگام اکسپرسیونیستی‌ست که آثارش سویه‌های سورئالیستی نیز دارد. تابلوهای او را عمدتا با چهره‌های زشت و ترسناک، ماسک‌ها و اسکلت‌ها می‌شناسیم. “ورود مسیح به بروکسل” که با ابعاد ۴۲۳×۲۵۳ cm در زمره‌ی بزرگترین آثار هنری‌ست به خوبی نشان‌دهنده‌ی سبک انسر است. …

بیشتر بخوانید »

تضادی رو به بیکران – یادداشتی از مهلا اکبری

تضادی رو به بیکران؛ یادداشتی بر تابلوی نقاشی «دو نفر: تنها» اثر ادوارد مونک   مونک را عمدتا با تابلوی معروف جیغ می‌شناسیم، منظره‌ای مضطرب و هراسی عصبی که به جیغی وحشت‌آور و در عین حال آرام و بی‌صدا بدل شده‌است. [۱] ادوارد مونک، نقاش و چاپگر نروژی (۱۹۴۴-۱۸۶۳م) در …

بیشتر بخوانید »

معرفی دو کتاب «هلن سیکسو» و «ژولیا کریستوا» – اسماعیل شهیدی

سه گام بر نردبان نوشتار مولف: هلن سیکسو مترجم: ماهان تیرماهی تعداد صفحات: ۱۹۱ نشر ناهید   هلن سیکسو، منتقد ادبی، فیلسوف، نمایشنامه‌نویس و فمنیست فرانسوی است که بیش از ۴۰ عنوان کتاب و ۱۰۰ مقاله به رشته‌ی تحریر درآورده و از نویسندگان متاثر از ژاک دریدا، موریس بلانشو، زیگموند …

بیشتر بخوانید »

معرفی کتاب «روی پله‌های کنسرواتور» – اسماعیل شهیدی

روی پله های کنسرواتوار

روی پله‌های کنسرواتور مولف: دونالد بارتلمی مترجم: شیوا مقانلو تعداد صفحات: ۱۲۸ نشر افق دونالد بارتلمی (۱۹۳۱-۱۹۸۹ آمریکا) نویسنده، خبرنگار، مدیر موزه و استاد دانشگاه هوستون بود که از بنیان‌گذاران اصلی رشته‌ی نویسندگی خلاق در این دانشگاه به شمار می‌رود. او نویسنده‌ی پست‌مدرنی است که از نویسندگانی مثل آرتور رمبو، …

بیشتر بخوانید »

ترانه هروئین – لو رید (ترجمه: فرشاد صحرایی)

لو رید

معمولا وقتی اسم لو رید به گوش مخاطب می‌رسد، اولین چیزی که به ذهنش خطور می‌کند تصویر موزی است که اندی وارهول برای آلبوم اولشان طراحی کرده بود. مضمون ترانه‌های لو رید هم مانند برخی از آثار اندی وارهول حول محور زندگی شهری و مصرف مواد مخدر هستند. او را …

بیشتر بخوانید »

معرفی فیلم «زندگی زیباست» – مانی فرازمند

زندگی زیباست

«صبح بخیر پرنسس» زندگی زیباست؛ یکی از برترین آثار کمدی تاریخ سینمای جهان است که روبرتو بنینی آن را در سال ۱۹۹۷ ساخته است و خود در این فیلم سینمایی ۱۱۶ دقیقه‌ای نقش گوییدو را ایفا می‌کند. زندگی زیباست در همان چند دقیقه‌ی نخست تکلیفش را با مخاطب روشن نمی‌کند؛ …

بیشتر بخوانید »